Skip to content

Dubravko Šimenc naš novi predsjednik

Zagreb, 260211.
Cvjetni trg.
Predstavljanje Davis Cup sustreta izmedju Hrvatske i Njemacke koji se igra od 4-6. 03. 2011. u Zagrebu.
Na slici: Dubravko Simenc, Antonio Vejic.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc (50) novi je predsjednik Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša na čijem je čelu od početka djelovanja 2007. godine bio vatreni kapetan Zvonimir Boban, sada na dužnosti u FIFA-i.

Zakladu hrvatskih sportaša osnovali su prije 10 godina Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti u općekorisne i dobrotvorne svrhe davanjem novčane i druge potpore sportašima koji su u tijeku ili nakon sportske karijere ostali bez mogućnosti da ostvare osnovne uvjete za egzistenciju, liječenje, stvaranje uvjeta za zapošljavanje, pomoć u školovanju i osposobljavanju, itd…
Zaklada je u deset godina pomogla brojnim sportašima, kao što je bila pomoć u najtežim trenucima legendarnih zlatnih olimpijaca Mire Poljaka, Mate Parlova ili Iztoka Puca, te pomoć u liječenju i rehabilitaciji Edija Ponoša, Maje Golub Fijačko, Dragice Palaverse Mijač, Hrvoja Kontaka i drugih.
Za 2016. godinu Zaklada je pomogla paraolimpijski Jeleni Vuković, brončanoj iz Atene 2004. godine i svjetskoj prvakinji i rekorderki kojoj su hitno trebala invalidska kolica za lakšu pokretljivost u obavljanju svakodnevnih zaduženja.
Uz predsjednika Dubravka Šimenca članovi Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša su: Biserka Vrbek, Danira Bilić, Tamara Boroš, Vjekoslav Lovrić, Zoran Primorac, Damir Škaro, Nika Fleiss, Dario Šimić, Slavko Goluža i Mario Zorko kao glavni urednik SN.
Zaklada i novi predsjednik Šimenc za 2017. godinu pripremaju niz općekorisnih akcija za pomoć sportašima u potrebi, te posebno u edukaciji i pripremi sportaša za život nakon karijere i prilagodbu na novi Zakon o sportu. (z)